migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pieczone skrzydełka z kurczaka w marynacie musztardowo-midowej mają lekko słodki posmak dlatego tez idealnie komponują się ze słodkimi batatami. Do tego podałam domowa sałatkę warzywną.

Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej
Olej dokładnie wymieszać z miodem,musztardą, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do przygotowanej marynaty włożyć umyte i osuszone skrzydełka i dokładnie wymieszać aby marynata dokładnie je pokryła. Tak przygotowane skrzydełka odstawić do lodówki na kilkanascie godzin. Zamarynowane skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinke i 15 minut. Ostatni kwadrans piec bez przykrycia aby skrzydełka się lekko zarumieniły. Gotowe skrzydełka podałam z pieczonymi batatami i sałatką.
Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej
Olej dokładnie wymieszać z miodem,musztardą, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej
Do przygotowanej marynaty włożyć umyte i osuszone skrzydełka i dokładnie wymieszać aby marynata dokładnie je pokryła. Tak przygotowane skrzydełka odstawić do lodówki na kilkanascie godzin.