Sposób przygotowania:
Sernik z nutellą
Spód z herbatników : Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka bardzo drobno rozdrabniamy. Rozdrobnione ciasteczka mieszamy z kakao i dodajemy masło. Całość dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy na dnie i bokach papierem do pieczenia i przesypujemy spód herbatnikowy. Dociskamy go lekko łyżką. Masa serowa : W wysokiej misce mieszamy po kolei wszystkie składniki. Dodajemy do masy serowej najpierw po 1 jajku, a następnie mąkę ziemniaczaną, budyń, cukier waniliowy i cukier puder. Na końcu mieszamy nutellę. Zazwyczaj mieszam mikserem na najniższych obrotach. Przygotowaną masę przelewamy na spód i wstawiamy do nagrzanego wcześniej piekarnika do 180 C . Pieczemy 60 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Beziki : Białko obijamy dodając po 1 łyżce cukier. Kiedy będzie bardzo sztywne przesiewamy do niego cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy delikatnie szpatułką. W woreczku foliowym na końcu wycinamy dziurkę i nakładamy do worka ubite białka. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na tak przygotowaną blachę wysikamy bezy. Suszymy je około 2 godziny w 60 C. Po wysuszeniu i wystudzeniu bezy układamy na serniku.