Anioly w kuchni

Anioly w kuchni

Kucharz
[Przepisów: 6]

Sernik z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To zdecydowanie nasz ulubiony sernik. jest dość czasochłonny , ale naprawde warto. Puszysty i lekki. Serniki to ciasta, ktore naprawde zawsze i wszedzie smakuja. Mozna go nawet zrobic na Wielkanoc i tez podbije serca domowników.

Sernik z kokosem

Składniki:

Sernik z kokosem

 

  • 1 kg sera
  • 500ml mleka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 budynie śmietankowe
  • 30 dag cukru
  • 5 żółtek

 

  • Kruchy spód:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 margaryny
  • 1 żółtko, 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Sernik z kokosem
Na poczatek zagniatamy ciasto kruche z maki, 1/2 szklanki cukru, łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny, 1 jajka i 1 zółtka. Ser mielimy przez maszynkę, oczywiście najlepiej 3 razy.Budyn ropuszczamy w mleku, a żółtka ucieramy z cukrem. Kolejno do żółtek dodajemy składniki.Wszytsko miskujemy, aż się bardzo dobrze połączy.Masę wylewamy na ciasto kruche i pieczemy przez godzine w 170 stopniach. Z pozostałych białek przygotowujemy pianę z dodatkiem cukru / 3 lyzki/. Ubitą pianę łączymy z kokosem /15 dkg/.Wykładamy na ser i zapiekamy na złoty kolor. Ok. 15-20 minut.