krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Sernik bez sera

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobry polecam wszystkim

Sernik bez sera

Składniki:

Sernik bez sera

 

  • 3 szk.mąki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 6 żółtek
  • 1 margaryna
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • Masa:
  • 6 białek
  • 1 szk. cukru pudru
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 3 śmietany 18% duże

Sposób przygotowania:

Sernik bez sera
Zagnieść ciasto i podzielić na pół, jedną część dać na blachę a drugą schłodzić w zamrażalniku ok.2ch godzin.
Ubić białka dodając cukier puder, dodać śmietany i budynie.Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na ciasto. Zetrzeć na wierzch drugą część schłodzonego ciasta. Piec ok.50 min w temp.180 stopni.