MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Sernik na zimno, waniliowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sernik z serków homo, z truskawkami, biszkoptami i bitą śmietaną

Sernik na zimno, waniliowo-truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik na zimno, waniliowo-truskawkowy

 

  • 3 x serek homo truskawkowy
  • 3 x serek homo waniliowy
  • 450g truskawek
  • 1 bita śmietana w proszku 60g - waniliowa
  • 200ml mleka
  • biszkopty okrągłe
  • żelatyna 6 łyżeczek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kakao

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno, waniliowo-truskawkowy
Tortownicę wykładamy biszkoptami, w puste miejsca - pokruszone biszkopty. Żelatynę zalewamy ciepłą wodą, mieszamy. Gdy stężeje podgrzewamy ją w mikrofali. Serki wykładamy do garnków, dosładzamy pudrem, i dodajemy po połowie żelatyny - miksujemy. Truskawki kroimy na kawałki. Biszkoptowy spód posypujemy kakao, następnie nakładamy masę serową - truskawkową, bo bokach tortownicy wciskamy połówki biszkoptów. Odkładamy do lodówki. Gdy stężeje wylewamy masę waniliową. Znów odkładamy do lodówki. Masę posypujemy truskawkami. Bitą śmietanę miksujemy z mlekiem. Gotową smarujemy boki ciasta. Można nią też ozdobić truskawki.
Sernik na zimno, waniliowo-truskawkowy
Biszkoptami wykładamy tortownicę wylewamy masy
Sernik na zimno, waniliowo-truskawkowy
Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem i gotową smarujemy boki ciasta