Sposób przygotowania:
Sernik na herbatnikach z morelami i wodą różaną
Dużą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, a potem rozkładamy herbatniki kruche. Do osobnej miski wkładamy ser biały zmielony, wbijamy też same żółtka.
Dosypujemy cukier kryształ oraz cukier waniliowy. Miksujemy na jednolitą masę. Ubijamy pianę na sztywno w osobnym naczyniu.
Natomiast do masy serowej dodajemy roztopione i ostudzone masło. Mieszamy delikatnie silikonową łopatką. Morele suszone kroimy na ćwiartki i dodajemy do masy serowej. Wlewamy wodę różaną. Ponownie mieszamy łopatką.
Na końcu dodajemy ubitą pianę i bardzo delikatnie mieszamy. Masę serową wolno przelewamy na herbatniki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 45 minut.
Wierzch obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !
Dosypujemy cukier kryształ oraz cukier waniliowy. Miksujemy na jednolitą masę. Ubijamy pianę na sztywno w osobnym naczyniu.
Natomiast do masy serowej dodajemy roztopione i ostudzone masło. Mieszamy delikatnie silikonową łopatką. Morele suszone kroimy na ćwiartki i dodajemy do masy serowej. Wlewamy wodę różaną. Ponownie mieszamy łopatką.
Na końcu dodajemy ubitą pianę i bardzo delikatnie mieszamy. Masę serową wolno przelewamy na herbatniki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 45 minut.
Wierzch obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !