motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Ser i szynka w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażony ser z szynką w cieście naleśnikowym

Ser i szynka w cieście naleśnikowym

Składniki:

Ser i szynka w cieście naleśnikowym

 

  • 10 grubychplastrów twardego sera żółtego
  • 5 plasterków szynki
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia

 

  • Ciasto:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki gazowanej wody
  • 1 szklanka mąki

 

Sposób przygotowania:

Ser i szynka w cieście naleśnikowym
Ciasto naleśnikowe: mleko zmiksować z wodą, dodać jajka oraz mąkę. Ciasto powinno być gęste. Ciasto naleśnikowe odstawić na około 20 minut. Jeden plaster szynki włożyć pomiędzy dwa plastry żółtego sera. Ser z szynką w środku zanurzyć w cieście naleśnikowym. Następnie obtoczyć w bułce tartej. Całość smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż przybierze złoty kolor. Podawać z frytkami i surówką.