Schabowy klasyczny Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na klasycznego szybkiego schabowego.

Schabowy klasyczny Ewa52

Składniki:

Schabowy klasyczny Ewa52

 

  • Schabowy bez kości około 1 kg
  • Jajka 3 sztuki
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia
  • Sól pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Schabowy klasyczny Ewa52
Na początku mięso opłukałam, usunęłam żyły i pokroiłam na mniejsze kawałki. Następnie na desce do krojenia oraz woreczka jednorazowego rozbiłam tłuczkiem każdy kawałek wg. uznania. Następnie każdy kawałek wymoczyłam w roztrzepanych jajek z dodatkiem soli oraz obtoczyłam lekko w bułce tartej. Na koniec na patelni rozgrzałam olej i każdy kawałek smażyłam z obu stron na rumiany kolor.