Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Schab w chlebku pita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa w sam raz na niedzielny obiad.

Schab w chlebku pita

Składniki:

Schab w chlebku pita

 

  • 4 chlebki pita
  • 40 dag schabu
  • przyprawa do gyrosa
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Schab w chlebku pita
Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w paski, posypać przyprawą do gyrosa i skropić oliwą z oliwek. Tak zamarynowany schab odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Chlebki poprzecinać, aby powstały w nich kieszonki, na aluminiowej tacce i podpiekać, aż będą gorące. Schabowe paski ułożyć na ruszcie i piec około 5 minut z każdej strony. Upieczonym mięsem nadziewać gorące chlebki.