Schab po warszawsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

super.polecam.....Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Składniki:

Schab po warszawsku

 

  • 400 g upieczonego schabu bez kości
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Schab po warszawsku
Jajka obrać, posiekać. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, odcisnąć. Wymieszać jajka z majonezem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Schab pokroić na 4 plastry, każdy plaster naciąć głęboko w połowie grubości nie rozcinając do końca. W utworzoną w ten sposób kieszeń nałożyć jajka z majonezem i cebulą. Jeżeli schab nie będzie podawany od razu, należy powlec go warstwą galaretki, aby nie wysechł.