sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Schab po cygańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sprawdzony przepis na niecodzienne danie

Schab po cygańsku

Składniki:

Schab po cygańsku

 

  • 4-5 plastrow schab wieprzowy,
  • 2 sztuki marchew,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2-3 łyżeczki musztarda,
  • do smaku przyprawa do wieprzowiny ,
  • kilka ząbków czosnek,
  • 1 sztuka kostka rosolowa

 

Sposób przygotowania:

Schab po cygańsku
Mięso lekko rozbijamy,nacieramy przekrojonymi ząbkami czosnku i opruszamy przyprawą.Smarujemy musztardą i odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzly.Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o duzych oczkach.Cebulę kroimy w piórka.W naczynie żaroodpornym układamy warzywa,na nie kładziemy plastry mięsa i zasypujemy resztą warzyw.Całość zalewamy rozpuszczona w 1,5 szklanki wody kostką rosołową.Pieczemy pod przykryciem około 45 minut w temp 200 stopni