Sposób przygotowania:
schab na ostro w czarnej kawie
1.Mięso kroimy w dużą kostkę. Cebule i czosnek drobno kroimy.
2. Na rozgrzanym maśle porcjami rumienimy mięso. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i czosnek. Wsypujemy mąkę, robimy zasmażkę. Wlewamy pół szklanki wody i kawę. Podgrzewamy i wlewamy jeszcze pół szklanki wody. Miezamy.
3. Wkładamy mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Dusimy godzinę.
2. Na rozgrzanym maśle porcjami rumienimy mięso. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i czosnek. Wsypujemy mąkę, robimy zasmażkę. Wlewamy pół szklanki wody i kawę. Podgrzewamy i wlewamy jeszcze pół szklanki wody. Miezamy.
3. Wkładamy mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Dusimy godzinę.