bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Schab duszony z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Schab duszony z dodatkiem grzybów jest bardzo smaczny i aromatyczne, dość często przyrządzam do w ten sposób i podaję z kluskami śląskimi i surówką.

Schab duszony z grzybami

Składniki:

Schab duszony z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony z grzybami
Schab kroimy na plastry o grubości 1 cm, oprószamy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.

Mięso przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso, dodajemy rozmrożone grzyby i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.

Sos zagęszczamy mąka wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.