sandacz w winie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sandacz w winnej kąpieli polecam

sandacz w winie

Składniki:

sandacz w winie

 

  • Składniki:
  • 1 kg sandacza
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki masła
  • łyżka oliwy
  • 1 1/2 szklanki białego wina
  • sól
  • rozmaryn

Sposób przygotowania:

sandacz w winie
Przygotowanie:
Do dużej szerokiej miski wsypać sól oraz rozmaryn. Wymieszać. Dodać 3 łyżki sosu sojowego i w tym maczać rybę. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie obtoczyć w mące i rumienić na maśle. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego wcześniej oliwą .Zalać całość winem i piec 30 minut.

Tagi:

sosy