dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

sandacz w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepyszna rybka w galarecie

sandacz w galarecie

Składniki:

sandacz w galarecie

 

Sposób przygotowania:

sandacz w galarecie
- Sandacza oprawić (zrobić filety). Ogon, łeb, płetwy i grzbiet umyć i zalać w garnku wodą do przykrycia, gotować. - Dodać marchewkę, pietruszkę, seler, pora, liście laurowe, ziele angielskie i gotować 1,5 godziny. Odcedzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru- gotować na małym ogniu dodając filety z sandacza. - Gotujemy 35minut. Nastepnie wykładamy na talerz filety, dekorujemy marchewką z wywaru. Do wywaru można dodać jedna małą łyżeczkę żelatyny. Zalać rybę. Po stężeniu przybrać cytryna i wstawić do lodówki.