Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Salsa paprykowo - ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

trochę drobno pokrojonych warzyw i salsa gotowa

Salsa paprykowo - ogórkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Salsa paprykowo - ogórkowa

 

  • 1 duży ogórek gruntowy
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • do smaku - ocet ryżowy, sól, cukier

Sposób przygotowania:

Salsa paprykowo - ogórkowa
Umytego ogórka, razem ze skórką, pokroiłam w drobną kostkę. Tak samo rozdrobniłam kolorowe papryki wcześniej usuwając z nich pestki. Posiekałam szalotkę i wszystko razem wymieszałam. Doprawiłam do smaku octem ryżowym, cukrem i solą, dosypałam koperek.
Salsa paprykowo - ogórkowa
umytego ogórka pokroiłam w drobną kostkę razem ze skórką
Salsa paprykowo - ogórkowa
tak samo drobno pokroiłam oczyszczone kawałki kolorowej papryki
Salsa paprykowo - ogórkowa
drobniutko posiekałam także obraną szalotkę