Salsa pomidorowa z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowity sos nadający się jedynie do mięs

Salsa pomidorowa z kolendrą

Składniki:

Salsa pomidorowa z kolendrą

 

  • Składniki:
  • 3 ogórki
  • ząbek czosnku
  • szklanka soku pomidorowego
  • sok z 1 cytryny
  • pęczek posiekanej kolendry
  • cebula
  • 8 łyżek oliwy
  • 2 posiekane papryczki chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Salsa pomidorowa z kolendrą
Przygotowanie: Do dużej miski wrzucić ząbek czosnku. Dorodne pomidory sparzać następnie zedrzeć skórkę i posiekać dokładnie nożem. Wrzucić do miski z czosnkiem. Szklankę soku pomidorowego, szklankę soku z cytryny oraz kolendrę, posiekaną cebulę, 8 łyżek oliwy , 2 posiekane papryczki chili wrzucić do miski. Całość wymieszać dosypując sól i pieprz.

Tagi:

pomidory