gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sałatka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowaną sałatkę pieczarkową podaję jako dodatek do kolacji. Polecam. Smakowała całej mojej rodzinie.

Sałatka pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie zalewamy je wodą, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy, po czym przekładamy do miski. Por i pietruszkę płuczemy i drobno siekamy. Jajka, które wcześniej gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i drobno kroimy. Następnie wsypujemy odcedzony z zalewy groszek i dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Sałatkę wykładamy na półmisek.
Sałatka pieczarkowa
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
Sałatka pieczarkowa
Por i pietruszkę płuczemy i drobno siekamy.
Sałatka pieczarkowa
Jajka, które wcześniej gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.
Sałatka pieczarkowa
Następnie wsypujemy odcedzony z zalewy groszek i dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Tagi:

jajko jajka