Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Salatka na kanapke

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Bardzo smaczny dodatek do pieczywa.

Salatka na kanapke

Składniki:

Salatka na kanapke

 

  • 4-5 sredniej wielkosci jaj,
  • puszka tunczyka w sosie wlasnym,
  • ok 25-30 zielonych oliwek,
  • ok 60g papryki konserwowej, odsaczonej,
  • duzy ogórek konserwowy,
  • 3 lyski jogurtu naturalnego,
  • 3 lyzki majonezu,
  • sól, pieprz, papryka czerwona,
  • pieczywo i maslo (ewentualnie wedlina).

Sposób przygotowania:

Salatka na kanapke
Jaja ugotowac na twardo, ostudzic, obrac i starkowac na tarce o wiekszych oczkach. Tunczyka dobrze odcisnac i dodac do jajek. Oliwki odsaczyc i pokroic dosc cienko. Papryke i ogórka odsaczyc i pokroic w drobna kosteczke. Dodac majonez, jogurt, przyprawy, dokladnie wymieszac i doprawic do smaku. Schlodzic przez ok 30 minut w lodówce. Pieczywo posmarowac ulubionym maslem, mozna dodac wedline i klasc na kanapkach, porcje salatki.