Sposób przygotowania:
sałatka makaronowa z ogórkiem
Przygotuj garnek z wodą, osól ją 5 łyżeczkami soli. Ugotuj w niej makaron al dente Na plasterkach szynki nałóż plastry sera i zwiń w roladkę. Pokrój. Ogórki pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz i pokrój w paski. Paprykę umyj i oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w drobną kostkę. Przygotuj salaterkę. Ułóż w niej liście sałaty. Ugotowany makaron wymieszaj z warzywami i roladkami i włóż je do niej. Przygotuj wybrany przez siebie sos sałatkowy i przygotuj według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę.wymieszaj i zostaw w lodówce na 7 minut
edytaha
W jaki sposób pokroić roladki z sera i szynki? Czy one nie rozlecą się podczas mieszania z makaronem? Może lepiej położyć je na wierzchu sałatki przed wstawieniem do lodówki?
elzbieta8960