czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Błyskawiczna w przygotowaniu i na dodatek bardzo smaczna sałatka. Idealna na imprezy i niespodziewane wizyty gości.

Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • 2 duże pomidory,
  • pęczek natki pietruszki,
  • łyżka suszonego oregano,
  • 100g sera feta,
  • por.

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem
Por dokładnie umyć, pokroić w krążki. Przelać wrzątkiem, porządnie odsączyć. Przełożyć do miski, dodać odsączonego, rozdrobnionego tuńczyka. fasolę odsączyć, opłukać i dodać do reszty. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka. Fetę również pokroić w kosteczkę. Pietruszkę umyć, posiekać, wszystko połączyć. Doprawić oregano. Wymieszać. Odstawić na godzinę, by smaki się przegryzły.