Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i Bresaolą
1. Umyć i osuszyć rukolę.
2. Skropić oliwą,cytryną (wg.uznania), doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
3. Na talerzu-półmisku ułożyć cieniutko pokrojoną polędwicę (lub gotowe plastry) i posypać rukolą.
4. Na wierzch ułożyc starty lub pokrojony cienko parmezan.
Można serwować jako dodatek do winka . Smacznego.
Czas przygotowania: 5 minut
2. Skropić oliwą,cytryną (wg.uznania), doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
3. Na talerzu-półmisku ułożyć cieniutko pokrojoną polędwicę (lub gotowe plastry) i posypać rukolą.
4. Na wierzch ułożyc starty lub pokrojony cienko parmezan.
Można serwować jako dodatek do winka . Smacznego.
Czas przygotowania: 5 minut