betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Sałatka z rukolą i Bresaolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna sałatka- przystawka.Polecam.

Sałatka z rukolą i Bresaolą

Składniki:

Sałatka z rukolą i Bresaolą

 

  • 100-150g polędwicy Bresaoli lub wieprzowej
  • 1 opakowanie rukoli
  • 100g parmezanu
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • przyprawy: sól i pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Sałatka z rukolą i Bresaolą
1. Umyć i osuszyć rukolę.
2. Skropić oliwą,cytryną (wg.uznania), doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
3. Na talerzu-półmisku ułożyć cieniutko pokrojoną polędwicę (lub gotowe plastry) i posypać rukolą.
4. Na wierzch ułożyc starty lub pokrojony cienko parmezan.
Można serwować jako dodatek do winka . Smacznego.
Czas przygotowania: 5 minut

Tagi:

przyprawy