Sałatka z pieczarek i rzodkiewek Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na sałatkę z pieczarek i rzodkiewek.

Sałatka z pieczarek i rzodkiewek  Asus

Składniki:

Sałatka z pieczarek i rzodkiewek Asus

 

  • 60 dag. pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Pieprz oraz sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczarek i rzodkiewek Asus
Do 2 l. wrzącej i lekko osolonej wody włożyć, cebulę oczyszczone i umyte pieczarki. Następnie gotować około 5-7 minut. Po tym czasie cebulę wyciągnąć, wyrzucić. Pieczarki wyjąć, osączyć na sicie, po ostygnięciu pokroić w małą kostkę. Rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ugotowane jajka pokroić w średnią kostkę. Przygotowane składnik przełożyć do miseczki. Na koniec wymieszać olej z sokiem cytryny, śmietaną, posiekaną na drobno natką pietruszki, polać gotowym sosem sałatkę, Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, całość wymieszać.

Tagi:

jajko jajka