izek

izek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Sałatka z kaszą jęczmienną i kabanosami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pożywna i ciepła sałatka z kaszą jęczmienną, kabanosami i warzywami. Może być serwowana zarówno na obiad, jak i na kolację.

Sałatka z kaszą jęczmienną i kabanosami

Składniki:

Sałatka z kaszą jęczmienną i kabanosami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kaszą jęczmienną i kabanosami
Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy je na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i smażymy, aby warzywa się zarumieniły. Przekładamy je do dużej miski. Kabanosy kroimy w średniej grubości plasterki i również podsmażamy je na rumiano. Przekładamy do miski z pozostałymi podsmażonymi składnikami. Słonecznik wrzucamy na suchą patelnię, stawiamy na mały ogień i prażymy. Następnie przekładamy go do miski i innymi składnikami. Ogórki kroimy w kostkę i wsypujemy je na sitko, aby obciekł z nich sok. Później dokładamy je do miski z podsmażonymi produktami. Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją, która znajduje się na opakowaniu. Odcedzamy ją i jeszcze ciepła wrzucamy do miski z innymi składnikami sałatki. Jogurt naturalny mieszamy ze szczyptą czosnku granulowanego, papryki słodkiej mielonej oraz solą. Sosem zalewamy sałatkę i dokładnie mieszamy.