Sałatka z duszonych warzyw Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować sałatkę z duszonych warzyw.

Sałatka z duszonych warzyw Asus

Składniki:

Sałatka z duszonych warzyw Asus

 

  • 10 dag. pestek z dyni
  • 1 mały por
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka korzeń
  • 1 mały seler korzeń
  • 200 ml. śmietany 30%
  • 5 dag. masła
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z duszonych warzyw Asus
Wszystkie warzywa dokładnie obrać, opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Pora w półplasterki a kapustę pekińską posiekać na drobno. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni. Następnie dodać masło oraz przygotowany por i podsmażyć, potem włożyć marchew, seler i pietruszkę, po chwili posiekaną kapustę. Całość polać śmietaną i dusić tak długo aż płyn odparuję. Na koniec przyprawić solą oraz pieprzem najlepiej świeżo zmielonym wymieszać, całość posypać posiekaną na bardzo drobno natkę pietruszki i ponownie wymieszać. Sałatkę można spożyć na ciepło jak i na zimno.

Tagi:

dynia