Sposób przygotowania:
Sałatka z buraków pieczonych do słoika
1 litr woda
Buraki myjemy zawijamy kazdy w folię aluminiową,dajemy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st na około 50 minut to zależy od buraków.Najlepiej sprawdzić patyczkiem do saszłyków czy juz są miękkie.Buraki podczas pieczenia mozna przemieszać.
Upieczone buraki obieramy ze skórki i szatkujemy.Jabłka scieramy na tarce,cebulę kroimy w kostkę.Paprykę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Do buraków dodajemy paprykę,jabłka,cebulę,cukier,sól,pieprz,zagotowaną wodę i wlewamy ocet wszystko mieszamy i zostawiamy staćaz buraki wystygną ,mieszamy co jakis czas.Buraki wkładamy do słoiczków zakrecamy i pasteryzujemy 8-10minut.
POLECAM !!!
Buraki myjemy zawijamy kazdy w folię aluminiową,dajemy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st na około 50 minut to zależy od buraków.Najlepiej sprawdzić patyczkiem do saszłyków czy juz są miękkie.Buraki podczas pieczenia mozna przemieszać.
Upieczone buraki obieramy ze skórki i szatkujemy.Jabłka scieramy na tarce,cebulę kroimy w kostkę.Paprykę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Do buraków dodajemy paprykę,jabłka,cebulę,cukier,sól,pieprz,zagotowaną wodę i wlewamy ocet wszystko mieszamy i zostawiamy staćaz buraki wystygną ,mieszamy co jakis czas.Buraki wkładamy do słoiczków zakrecamy i pasteryzujemy 8-10minut.
POLECAM !!!