lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sałatka z matiasem w oleju rzepakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kochani dzisiaj proponuję sałatkę ze śledziem, a dokładniej płaty śledzia w oleju rzepakowym. Własnie ją zrobiłam i jestem zadowolona z efektu końcowego.

Sałatka z matiasem w oleju rzepakowym

Składniki:

Sałatka z matiasem w oleju rzepakowym

Składniki na sałatkę z matiasem :

 

  • 3 marchewki
  • 3 ugotowane w ziemniaki ( ugotowałam w mundurkach )
  • 1 cebula
  • 3 korniszony
  • płaty śledzia w oleju rzepakowym ( najlepiej całe pudełeczko , zaledwie 4 szt)
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz biały mielony

Sposób przygotowania:

Sałatka z matiasem w oleju rzepakowym
Marchew  obraną gotujemy  w lekko osolonej wodzie , studzimy i kroimy w kosteczkę.
Ziemniaki gotujemy w łupinkach . Po ugotowaniu obieramy z łupinki i kroimy w kostkę.

Jaja gotujemy na twardo , obieramy ze skorupki i również kroimy w kostkę.

Cebule obieramy z łupinki i kroimy w kostkę.

Matiasa wyjmujemy z opakowania i lekko odsączamy z oleju ( ręcznikiem papierowym go osuszam) , kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą .

Na końcu doprawiamy i dajemy musztardę i majonez.

Wystarczy wymieszać i zostawić na 1-2 godzinki by przeszła sałatka ( dochodzi do siebie).

Tagi:

śledzie