misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Sałatka z marynowanych pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sałatka z marynowanych pieczarek to wspaniała przystawka, jeśli ktoś lubi grzyby w occie.

Sałatka z marynowanych pieczarek

Składniki:

Sałatka z marynowanych pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowanych pieczarek
Pieczarki pokroić w plastry, zalać w naczyniu z zamknięciem gorącym octem, zmieszanym z pieprzem, posiekaną zieloną pietruszką, startą skórką z cytryny i liściem laurowym i zostawić na dobę. Następnie pieczarki odcedzić, śmietankę zmieszać z posiekanymi żółtkami i zalać nią pieczarki. na wierzch ułożyć białka pokrojone w paski, posypać posiekaną zieloną pietruszką, posolić.

Tagi:

jajko tarta jajka