Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Sałatka wielojarzynowa na zimę

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka na zimę z pomidorów, ogórków i kapusty.

Sałatka wielojarzynowa na zimę

Składniki:

Sałatka wielojarzynowa na zimę

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wielojarzynowa na zimę
Kapusty poszatkować i ooslić, odstawić na 24 godziny. Pomidory zielone i czerwone umyć, cebule obrać, umyć i razem z pomidorami pokroić w plastry, osolić i odstawić na 1 dobę. Kilka godzin przed końcem tego czasu umyć i i pokroić w plastry ogórki, osolić i zostawić. Z octu, wody, cukru, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych ugotować zalewę. Na gotującą sie zalewę wrzucać osolone ogórki i kapustę i gotować 20 minut. Po tym czasie dodać startą na tarce o grubych oczkach marchew i pomidory z cebulą i ponownie gotować 25 minut. Nakładać do słoików i pasteryzować.