marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sajgonki na słodko 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Banany opłukać,obrać ze skórek i przekroić na wpół wzdłuż,orzechy obrać i posiekać.Arkusze papieru ryżowego namoczyć,potem nadziać.Smażyć.

Sajgonki na słodko 2.

Składniki:

Sajgonki na słodko 2.

 

  • Opakowanie arkuszy papieru ryżowego,
  • 30 dag.orzechów ziemnych lub nerkowca,
  • 2-3 łyżki miodu płynnego,
  • 3-4 średnie banany dojrzałe ,ale nie przejrzałe,
  • olej arachidowy lub sezamowy do smażenia.

Sposób przygotowania:

Sajgonki na słodko 2.
Banany opłukać,obrać ze skórek i przekroić na wpół na wzdłuż,o-
-rzechy obrać,posiekać.Arkusze papieru ryżowego namoczyć i os-
-ączyć.Układać na skraju papieru połówkę banana lub ćwiartkę,po-
-smarować miodem,posypać siekanymi orzechami,zwinąć sajgonkę w rulon i kłaść sajgonki na rozgrzany tłuszcz na woku lub teflonowej patelni i smażyć z 10-12 min. obracając na różne strony,aby dobrze się zrumieniły.Wyjąć łopatką cedzakową na talerz,osączyć na bibule lub papierowym ręczniku rozłożonym na talerzu.Można ponownie zanurzyć w miodzie i jeść.