Dorcia2305

Dorcia2305

Kuchcik
[Przepisów: 6]

sos pieczarkowo - chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

świetnie smakuje z pieczonym mięsem, np: schabem, lub drobiem

sos pieczarkowo - chrzanowy

Składniki:

sos pieczarkowo - chrzanowy

 

  • 1 kostka bulionu drobiowego,
  • 1 kostka bulionu grzybowego,
  • 1/2 - 1 łyżeczka chrzanu (zależy od upodobań),
  • świeże pieczarki,
  • 2 nieduże cebulki,
  • 2 łyżki śmietany,
  • olej lub masełko

Sposób przygotowania:

sos pieczarkowo - chrzanowy
wstawić wodę na sos :) z dodatkiem kostek rosołowych - w między czasie obrać i wyczyścić pieczarki, pokroić w kostkę, i dusić na patelni - cebulka - obrać i podsmażać na tłuszczu do lekkiego zarumienienia - na gotującą wodę wrzucamy uduszone pieczarki i cebulkę, gotujemy 10 min - następnie dodajemy chrzan i gotujemy kolejne 10 min teraz pozostaje nam juz jedynie zagęszczenie sosu :) dodajemy śmietanę i mąkę rozrobioną w wodzie, sos gotujemy kolejne 10 min :):) Smacznego !!!