Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos pieczarkowy z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ketchup dodaje smaku i koloru

Sos pieczarkowy z ketchupem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy z ketchupem

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z ketchupem
W rondelku rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, i lekko zrumienić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną i paprykę wymieszać z niewielką ilością wody, połączyć z grzybami, dodać ketchup, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietankę, wymieszać, przyprawić do smaku.
Sos pieczarkowy z ketchupem
Etap 1
Sos pieczarkowy z ketchupem
Etap 2

Tagi:

przyprawy