Sos koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Sos koperkowy

Składniki:

Sos koperkowy

 

  • 370 ml wywaru z mięsa,
  • 100 g śmietany,
  • 30 g mąki,
  • do smaku sól, cukier,
  • 30 g koperku zielonego,
  • 1 sztuka żółtka jaj,
  • 15 g masła

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy
Koperek drobno posiekać. Zrobić podprawę zacierana.Mieszając, dodać do podprawy wywar ( wrzący). Sosik następnie zagotować. Śmietanę połączyć z koperkiem i żółtkiem. Połączyć razem wszystko z sosem i doprawić so smaku.

Tagi:

mięso