paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

sos ogórkowo- chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny do wszelkiego rodzaju mięs

sos ogórkowo- chrzanowy

Składniki:

sos ogórkowo- chrzanowy

 

  • 6 ogórków konserwowych
  • biała część pora
  • 6 łyżek chrzanu ze słoika
  • 4 łyżki majonezu
  • vegeta
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

sos ogórkowo- chrzanowy
Białą część pora dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie otrzepujemy ją z nadmiaru wody. Kolejnym krokiem jest pokrojenie pora w drobną kostkę. Ogórki odcedzamy z zalewy w której się znajdowały i za pomocą tarki jarzynowej ścieramy na dużych oczkach. Rozdrobnione składniki łączymy z majonezem i chrzanem. Całośc dokładnie mieszamy i doprawiamy Vegetą, cukrem i pieprzem do smaku.