iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Smażony ryz brązowy z fasolką szparagową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Syte danie i bardzo zdrowe:)

Smażony ryz brązowy z fasolką szparagową

Składniki:

Smażony ryz brązowy z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Smażony ryz brązowy z fasolką szparagową
Fasolkę obieramy,myjemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka-przyprawy uniwersalnej .Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy studzimy .Na patelni rozgrzewamy masło .Smażymy umytego i osuszonego i pokrojonego w plasterki pora ,pokrojoną drobno cukinie-dobrze myjemy nie będziemy jej obierać z skórki .Dodajemy ryż ,fasolkę i kukurydzę .Doprawiamy sosem sojowym . Podsmażamy jeszcze chwilę.dodajemy ketchup i ozdabiamy natką pietruszki