aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Smażony kurczak z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna pierś kurczaka z masłem czosnkowym.

Smażony kurczak z masłem czosnkowym

Składniki:

Smażony kurczak z masłem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Smażony kurczak z masłem czosnkowym
Pierś kurczka dokładnie myjemy pod zimną wodą. Pierś osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Układamy kurczaka na desce, przykrywamy folia spożywczą i rozbijamy. Zawsze przykrywam folią, by nam nie pryskało podczas rozbijania po kuchni. Pierś kurczaka pospypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka. Następnie smażymy nasz robity kotlet na patelni grillowe z obu stron. W miseczce mieszamy miękkie masło z rozgniecionym ząbkiem czosnku i szczyptą ziół prowansalskich. Takie masełko kładziemy na kotleta, prosto przed podaniem. Podajemy z frytkami.