Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Smażony ananas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smażony ananas

Smażony ananas

Składniki:

Smażony ananas

 

  • 1 ananas, obrany, pokrojony w półplasterki
  • 1 szklanka mąki
  • 50 g margaryny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • ½ opakowania cukru wanilinowego
  • ¾ szklanki mleka
  • 2 jajka
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Smażony ananas

Aby przygotować pyszny smażony ananas należy jajka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, dodać mleko, mąkę, stopiona i wystudzoną margarynę i wymieszać na gładką masę. Ananasa obtaczamy w przygotowanym cieście i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.


Tagi:

jajko jajka