laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Smażone pory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa przystawka gorąco polecam

Smażone pory

Składniki:

Smażone pory

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone pory
Pory umyć i pokroić na kawałki. Gotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Przecadzić i osuszyć. Natkę umyć i posiekać,Jajka ubić i dodać szczyptę soli. Kawałki pora obtaczać w mące jajku i bułce tartej.Oliwę mocno rozgrzać i smażyć panierowane pory. Dodać zieloną pietruszkę tymianek i liście . Podusić aż bedzie chrupka. Podać na półmisku posypać pieprzem i pokropić octem.

Tagi:

jajko tarta jajka