Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Smażone dzwonka karpia

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszny karp - wspanialy obiad

Smażone dzwonka karpia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone dzwonka karpia

 

Sposób przygotowania:

Smażone dzwonka karpia
Karpia pozbawiamy łusek, wyjmujemy wnętrzności i myjemy. Rybę moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki sody. Po tym czasie odcinamy głowę, ogon i płetwy a rybę dzielimy na dzwonka. Doprawiamy solą morską, pieprzem oraz przyprawą do ryb, obtaczamy w mące i odstawiamy na pół godziny. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej - smażymy na złoty kolor po 2 stronach.
Smażone dzwonka karpia
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...,
Smażone dzwonka karpia
tuszę ryby dzielimy na dzwonka ok. 3cm grubości.
Smażone dzwonka karpia
dzwonka obtaczamy w mące i pozostawiamy na pół godziny.
Smażone dzwonka karpia
dzwonka smażymy na rozgrzanym oleju po obu stronach.