kuchareczka1

kuchareczka1

Kucharz
[Przepisów: 5]

Smażone ciastka ptysiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie tam na karnawał w sam raz.

Smażone ciastka ptysiowe

Składniki:

Smażone ciastka ptysiowe

 

Sposób przygotowania:

Smażone ciastka ptysiowe
Zagotować szklankę wody w garnku razem z margaryną.Jak się zacznie gotować to zdjąc garnek z wodą i margaryną i dodać szklankę mąki szybko mieszając.Po przestudzeniu tej masy na ciasto,dodać kolejno po jednym jajku.Po wyrobieniu tej masy nakładac do szprycki i wyciskać na papier pergaminowy takie wywijańce i smażyc na rozgrzanym tłuszczu,do chwili zarumienienia.wyjąć,odsączyć tłuszcz,posypać cukrem pudrem.Z papieru pergaminowego te wywijańce wkładać na olej łopatką.