zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Smarowidło z podgarla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne smarowidło z podgarla.

Smarowidło z podgarla

Składniki:

Smarowidło z podgarla

 

  • 1 podgarle
  • 1 cebula
  • 1 laska kiełbasy cienkiej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Smarowidło z podgarla
Mięso myjemy i osuszamy. Z podgarla zdejmujemy skórę. Podgarle mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do garnka i smażymy na rumiano. Pod koniec dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojoną na drobno kiełbasę. Lekko solimy i pieprzymy. Chwilę jeszcze smażymy. Przygotowane smarowidło odstawiamy w chłodne miejsce do stwardnięcia. Gotowym smarowidłem smarujemy pieczywo.