agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

(nie) zwykła caprese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niby zwykła caprese a jednak ciut inna w smaku:)

(nie) zwykła caprese Więcej zdjęć (5)

Składniki:

(nie) zwykła caprese

 

 

Sposób przygotowania:

(nie) zwykła caprese
Pomidorki koktajlowe opłukać i osuszyć. Przekroić na pół, 6 z nich ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać szczyptą soli, pieprzu, bazylii suszonej oraz ziarnami słonecznika. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp 180 stopni i zapiekać 10 minut. Pozostałe pomidory pozostawić surowe. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Liście świeżej bazylii opłukać, można zostawić je w całości lub posiekać na mniejsze kawałki. Do miski przełożyć upieczone i świeże pomidory, wymieszać z mozzarellą i bazylią. Danie nie wymaga żadnych sosów. Pieczone pomidory "puszczą " soki. Smacznego:)
(nie) zwykła caprese
pomidory ułożyć na blaszce , posypać solą, pieprzem, bazylią oraz ziarnami słonecznika
(nie) zwykła caprese
upieczone pomidory przełożyć do miseczki
(nie) zwykła caprese
dodać okrojoną mozzarelle oraz liście bazylii
(nie) zwykła caprese
wszystkie składniki wymieszać ze sobą podawać od razu po przygotowaniu