Nerkówka cieleca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam nerkówkę cielęcą. Podawać pokrojoną w plastry.

Nerkówka cieleca

Składniki:

Nerkówka cieleca

 

  • 2 kg nerkówki cielęcej z nerką
  • 4 łyżki masła
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Nerkówka cieleca
Z mięsa usunąć kości, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć mięso wokół nerki i obwiązać nitką. Mięso zrumienić ze wszystkich stron na 2 łyżkach masła. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Mięso ułożyć w brytfannie, posypać cebulą, posmarować pozostałym masłem i piec 12 godzinę 30 minut w temperaturze 200st.C, polewając sosem z pieczenia. Podawać pokrojoną w plastry.