SUPERPRZEPIS

Naleśnikowe a’la sushi

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Naleśnikowe a’la sushi Więcej zdjęć (5)

Doskonałe na każdą imprezę lub spotkanie towarzyskie.

Składniki:

Naleśnikowe a’la sushi

 

  • CIASTO NA NALEŚNIKI:
  • litr mleka
  • 2 jajko
  • 2/3szklanki maki (tyle by ciasto było lejące)
  • szczypta soli

 

  • suszona pietruszka w torebce { naleśniki zielone }
  • łyżeczka kurkumy { naleśniki żółte }
  • szczypta słodkiej papryki {naleśniki czerwone}
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego

 

  • NADZIENIE:
  • 250g sera białego półtłustego
  • serek kanapkowy naturalny typu almette
  • 1/2 łyżki majonezu
  • łyżeczka chrzanu
  • sól

 

  • DODATKI DO NADZIENIA:
  • papryka
  • 100g szynki konserwowej
  • 100g sera żółtego
  • kilka liści sałaty
  • oliwki zielone i czarne
  • groszek konserwowy
  • folia aluminiowa

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe a’la sushi
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy tak by nie było grudek. Dzielimy je na 3 części . Do każdej części ciasta tradycyjnego dodajemy odpowiednie składniki , aby otrzymać dany kolor. Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron. Ser biały rozgniatamy widelcem , łączymy z serkiem kanapkowym, chrzanem i majonezem. Doprawiamy solą. Każdy naleśnik układamy na kawałku foli aluminiowej . Nakładamy nadzienie twarogowe i według uznania kawałeczki papryki, szynki, sera, oliwki , groszek i sałatę ( aby nie było zbyt grubo). Następnie zawijamy ściśle w rulon i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie pokroić naleśnikowe a’la sushi na kawałki.
Naleśnikowe a’la sushi
Składniki na ciasto mieszamy , dzielimy na 3 części , do każdej dodajemy ofdpowiednie skłądniki.Smażymy kolorowe naleśniki z obu stron.
Naleśnikowe a’la sushi
Każdy naleśnik ukłądamy na foli aluminiowej , smaryujemy go nadzieniem twrogowym.
Naleśnikowe a’la sushi
Na wrstwę twarogowa układamy liście sałąty , nastepnie według uznania dodatki groszek , oliwki, ser żółty , szynkę...
Naleśnikowe a’la sushi
Każdy naleśnik owijamy ścisło folią aluminiową i wstawiamy do lodówki.Później odwijamy i kroimy w plastry około 4 cm.