Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Naleśniki z sosem meksykańskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Każdy kto jadł te naleśniki, mówił że po prostu pycha

Naleśniki z sosem meksykańskim

Składniki:

Naleśniki z sosem meksykańskim

 

  • mąka-1 szklanka
  • mleko-0,5 szklanki
  • jajka -2 szt
  • woda
  • sól do ciasta.
  • tłuszcz do smażenia naleśników.
  • FARSZ
  • mięso mielone -250 g
  • sos meksykański -1słoik
  • majonez -1 słoiczek
  • papryczka chili
  • ketchup do polania naleśników
  • kapusta pekińska-1/2 główki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z sosem meksykańskim
NALEŚNIKI Z mąki, jajek, mleka, wody, soli zrobić ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki. FARSZ Mięso mielone smażyć na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec smażenia dodać sos meksykański , pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili. Dodać przyprawy, mieszając dusić jeszcze trochę na wolnym ogniu. Na gorące pół naleśnika, nakładać farsz, składać naleśnik na pół. Naleśniki smarować majonezem, posypać grubo kapustą pekińską i polać je ketchupem SMACZNEGO:)