Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Naleśniki z gotowanych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z surówką, duszonymi grzybami, sosem pomidorowym itp.

Naleśniki z gotowanych ziemniaków

Składniki:

Naleśniki z gotowanych ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z gotowanych ziemniaków
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odstawić do wystygnięcia. Obrać i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy ziemniaczanej wlać mleko, wbić jajka, dodać mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron. Podawać z surówką, duszonymi grzybami, sosem pomidorowym itp.

Tagi:

jajko jajka