Sposób przygotowania:
Naleśniki w różnych kształtach
Sposób przygotowania:
1. Do miski wlać maślankę, wbić jajka i dolać wodę gazowaną. Wymieszać tak, aby składniki połączyły się ze sobą.
2. Miksując składniki mokre stopniowo dodawać mąkę, cukier i sól, tak aby nie powstały grudki.
3. Rozgrzać masło na patelni i zmniejszyć ogień.
4. Posmarować formy jakimi dysponujemy od środka oliwą, położyć na patelnię i wlewać do nich ciasto na naleśniki.
5. Smażyć, aż na powierzchni nie pojawią się lekkie dziurki, wtedy obrócić na drugą stronę.
6. Po usmażeniu, wyłożyć na talerz.
7. Roztopioną pod wpływem gorącej wody nutellą polać naleśniczki.
8. Nałożyć obok marmoladę.
9. Pokroić kiwi w plasterki, w gruszkę w małe trójkąciki.
10. Posypać wszystko cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
1. Do miski wlać maślankę, wbić jajka i dolać wodę gazowaną. Wymieszać tak, aby składniki połączyły się ze sobą.
2. Miksując składniki mokre stopniowo dodawać mąkę, cukier i sól, tak aby nie powstały grudki.
3. Rozgrzać masło na patelni i zmniejszyć ogień.
4. Posmarować formy jakimi dysponujemy od środka oliwą, położyć na patelnię i wlewać do nich ciasto na naleśniki.
5. Smażyć, aż na powierzchni nie pojawią się lekkie dziurki, wtedy obrócić na drugą stronę.
6. Po usmażeniu, wyłożyć na talerz.
7. Roztopioną pod wpływem gorącej wody nutellą polać naleśniczki.
8. Nałożyć obok marmoladę.
9. Pokroić kiwi w plasterki, w gruszkę w małe trójkąciki.
10. Posypać wszystko cukrem pudrem.
SMACZNEGO!