Sposób przygotowania:
Nadziewany ananas -mandaryn-
Grzybki namoczyć w zimnej wodzie, następnie ugotować. Ugotowane grzyby odsączyć na sitku. Umyć i wytrzeć do sucha pierś z indyka, posypać curry. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju i usmażyć na nim mięso ze wszystkich stron; dolać trochę wody i dusić około 25 min pod przykryciem. Następnie mięso wyjąć, osuszyć i odłożyć do ostygnięcia, potem pokroić w paski. Odkroić ostrym nożem kawałek ananasa, następnie wykroić miąższ i wyjąć zdrewniałą część. Miąższ drobno pokroić. Odlać sok z mandarynek i kiełków, z mandarynek zachować na później. Cebulkę pokroić w krążki. Obrać imbir i drobno posiekać. Wymieszać sok cytrynowy i mandarynkowy, dodać śmietanę, imbir, syrop imbirowy, sól , cukier i resztę oleju. Wszystkie składniki zmieszać z przygotowaną marynatą, nałożyć do ananasa i odstawić na chwilę.