Sposób przygotowania:
Nadziewane rogaliki drożdżowe
Drożdże połączyć z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym po czym zostawić na kilka minut do wyrośnięcia. Następnie do wyrośniętych drożdży dodać śmietanę,margarynę, 2 jajka i mąkę tortową. Zagnieć ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Budyń i pozostały cukier wymieszać i ugotować w 0,5 l mleka. Ciasto podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na grubość 2 cm i wyciąć po 8 trójkątów. 4 trójkąty nadziewać musem jabłkowym i 4 trójkąty schłodzonym budyniem. Zawinąć na rogaliki. Rogaliki układać na blaszce,posmarować rozkłóconym jajkiem i pozostałą resztą mleka. Piec w temperaturze150 C przez około 20 minut na złoty kolor.