Nadziane roladki z piersi kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne roladki z kurczaka z odrobiną warzyw

Nadziane roladki z piersi kurczaka

Składniki:

Nadziane roladki z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Nadziane roladki z piersi kurczaka
1.Piersi z kurczaka  umyć, przeciąć na pół ( na dwie części ). Rozklepać  obie części rozbić na foremne  kotlety. 2.Warzywa tj.: marchewkę, paprykę, fasolkę szparagową pokroić w paski. 3.Na środek każdego kotleta układać warzywa i zwinąć w roladkę, Zawiązać sznurkiem jak roladki . 4.Posypać solą i pieprzem roladki i  dusić ok 15 minut  na patelni rumieniąc  z każdej strony na złoty kolor. 5.Złociste roladki zdjąć z patelni i usunąć sznurki. 6.Jajko roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu i panierować roladki a potem smażyć  na patelni na rozgrzanym tłuszczu . 7.Gotowe roladki pokroić w krążki .